Special kurser

Kurser » Special kurser

Du har troligen nu gått en PADI AOW kurs eller kommer snart göra det, i den kursen fick/får du prova på 5st olika special dyk, nu är det dags att fördjupa sig inom dykningen och gå en specialkurs som tilltalar dig. Har du gjort ett av dyken på specialkursen redan i din AOW kurs så kan du tillgodoräkna dig detta på din specialkurs.
När du som PADI Rescue diver har 5st specialkurser inom PADI och 50st dyk kan du ansöka om att bli MASTER SCUBA DIVER.


PADI Enriched Air Diver NITROX
Nitrox innebär syreberikad luft, anledningen till att man höjer syrehalten i inandningsluften är främst att öka dyktiden samt att dyka säkrare. Men med en ökad syrehalt tillkommer även nya risker med dykning. Lär dig mer om detta i Enriched Air Diver kursen.
I kursen ingår:
Teoriböcker
Certifikat
Pris 995kr

PADI Drysuit Torrdräkt
I Sverige är det en självklarhet att dyka torrdräkt!!! När du dyker torrt håller du värmen betydligt bättre och inte bara förlänger din dyksäsong utan även får en mycket behagligare dykning. Har du gått grundkurs utomlands eller i Sverige men inte fått lära dig torrdräkt så är detta kursen för dig.
Under kursen får du lära dig hur vi dyker torrdräkt samt teknikerna för att lösa eventuella problem med dräkten under ytan, detta gör vi under två dyk. Certifikat ingår i kurspriset.
Pris 995kr

PADI Peak Performance Buoyancy, avvägnings kurs
Ett bra trim även kallat avvägning är A och O inom dykning, genom bra kroppskontroll och rätt teknik uppnår du som dykare detta. Det i sin tur gör att du får både en säkrare och roligare dykning. Din luftförbrukning kommer minska, du kommer se mer marint liv och inte känna dig lika trött efter dykning. Under kursen får du träna upp din avvägning och lära dig teknikerna för att uppnå Peak Performance Buoyancy. Kursen innefattar minst två utedyk och efter avslutad och godkänd kurs erhåller du ett certifikat.
Pris 995kr

PADI Equipment Specialist Utrustningskurs
Med rätt kunskaper om hur din utrustning fungerar kan du rädda ett dyk genom att lösa problemet på plats, kunskapen gör också att du kan underhålla och laga din utrustning på rätt sätt vilket kommer leda till många säkra dyk framöver. I denna kurs fördjupar du dig i hur dykutrustningen fungerar, lär dig enkla tips och knep på hur du kan lösa utrustningsproblem samt även enklare lagningar av dräkter. Equipment Specialist kursen bör alla dykare gå, efter avslutad och godkänd kurs erhåller du ett certifikat. Pris 995kr
Pris 995kr

PADI NIGHT DIVER
Mörkret och natten innebär att det i undervattensvärlden uppstår en stor förändring, nya arter tittar fram medans andra sover. Nattdykning kommer göra att du ser dykplatser ur ett helt annat perspektiv. Förutom förändringen i undervattensmiljön så bor vi i ett land där det är mörkt 8 månader om året, att dyka i mörker och natt är det enda alternativet för en aktiv dykare som vill dyka året runt. Att känna till tekniken med att dyka mörker gör att du får en mycket behagligare upplevelse.
Kursen innefattar 3st utedyk.
Pris 1495kr

PADI ICEDIVER
Isdykning är riktigt skoj och en speciell upplevelse, under PADI Icediver kursen lär du dig teknikerna för att genomföra säker och rolig isdykning.
Kursen innefattar teori och 4 isdyk, kursen är förlagd till en helg där vi varvar teori och dykning under både lördagen och söndagen.
Tiderna är 07:30-17:00.
Efter avslut och godkänd kurs erhåller du Icediver certifikat och diplom.
Förkrav:
PADI Advance eller motsvarande
18år gammal
Kan dyka torrdräkt
Pris 1995kr

PADI DEEP DIVER
Djupare dykning erbjuder nya miljöer och mål, oftast söker vi ett visst djur (rocka, bläckfisk, havskräftor) eller vrak när vi dykare dyker djupare än 18m. Deep diver kursen fokuserar på teknikerna och teorierna med djupdykning 18-40m, kursen innehåller även 4st dyk där vi tillämpar dessa. Skall man dyka djup ska man också vet hur man gör det och vad man behöver ta hänsyn till.
Förkrav:
PADI Advance eller motsvarande
Kan dyka torrdräkt
Pris 1995kr

PADI Search and Recovery
Att kunna hitta ett föremål som är förlorat under ytan kan man göra av ren tur när vi är ute och dyker. Denna kurs kommer dock fokusera på teknikerna och effektiviteten i hur man söker och bärgar föremål, stora som små. Att hitta ett tappat smycke kräver en teknik, att hitta ett vrak en annan.
Sök och bärga kursen är en grymt rolig kurs där du förutom att lära dig söka och bärga även blir en riktigt duktig undervattens navigatör.
Kursen är förlagd till en helg där vi varvar teori och 4st dyk.
PADI Advance eller motsvarande
PADI Advance eller motsvarande
Pris 1995kr


PADI Wreck diver
Vrakdykning är ett fascinerande fönster till det förflutna. Fartyg, flygplan och till och med bilar är fascinerande att utforska och oftast vimlar vattenlivet där.
Varje vrakdyk erbjuder en chans för upptäckt och ett potentiellt mysterium. PADI Wreck Diver Special kursen är en populärt kurs eftersom det erbjuder givande äventyr i undervattens världen.
Om du är minst 15 år gammal och har en PADI Adventure Diver certifiering eller högre, kan du anmäla dig till Wreck Diver Special kurs.
Det finns många olika typer av vrak, av vilka några skyddas av lagar som vaktar den historiska och kulturella betydelse. Din utbildning börjar med att granska riktlinjer för forskning och att respektera vrak.
Under fyra dyk får du lära dig:
Säkerhetsaspekter för att navigera och utforska vrak.
Mät-och kartlägga ett vrak.
Använda penetrationslinor och rullar för att vägleda prospektering.
Tekniker för att undvika att sparka upp silt eller störa vraket och dess invånare.
Pris 1995kr (Tillägg för utfärd med båt tillkommer)


Samtliga kurser ger dig ett certifikat som är inkluderat i priset. Kursdatumen hittar du under kalender i rubrikraden. Men många av kurserna kör vi även på begäran så säg till om du är intresserad så ordnar vi det.