Special kurser

Du har troligen nu gått en PADI AOW kurs eller kommer snart göra det, i den kursen fick/får du prova på 5st olika special dyk, nu är det dags att fördjupa sig inom dykningen och gå en specialkurs som tilltalar dig. Har du gjort ett av dyken på specialkursen redan i din AOW kurs så kan du tillgodoräkna dig detta på din specialkurs.
När du som PADI Rescue diver har 5st specialkurser inom PADI och 50st dyk kan du ansöka om att bli MASTER SCUBA DIVER.


PADI Enriched Air Diver NITROX
Nitrox innebär syreberikad luft, anledningen till att man höjer syrehalten i inandningsluften är främst att öka dyktiden samt att dyka säkrare. Men med en ökad syrehalt tillkommer även nya risker med dykning. Lär dig mer om detta i Enriched Air Diver kursen.
I kursen ingår:
Onlineteori samt lekion
Digitalt-Certifikat
Pris 1495kr

PADI Drysuit Torrdräkt
I Sverige är det en självklarhet att dyka torrdräkt!!! När du dyker torrt håller du värmen betydligt bättre och inte bara förlänger din dyksäsong utan även får en mycket behagligare dykning. Har du gått grundkurs utomlands eller i Sverige men inte fått lära dig torrdräkt så är detta kursen för dig.
Under kursen får du lära dig hur vi dyker torrdräkt samt teknikerna för att lösa eventuella problem med dräkten under ytan, detta gör vi under två dyk. Certifikat ingår i kurspriset. Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Onlineteori samt lekion
Digitalt-Certifikat
Pris 1495kr

PADI Peak Performance Buoyancy, avvägnings kurs
Ett bra trim även kallat avvägning är A och O inom dykning, genom bra kroppskontroll och rätt teknik uppnår du som dykare detta. Det i sin tur gör att du får både en säkrare och roligare dykning. Din luftförbrukning kommer minska, du kommer se mer marint liv och inte känna dig lika trött efter dykning. Under kursen får du träna upp din avvägning och lära dig teknikerna för att uppnå Peak Performance Buoyancy. Kursen innefattar minst två utedyk och efter avslutad och godkänd kurs erhåller du ett certifikat. Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Onlineteori samt lekion
Digitalt-Certifikat
Pris 1495kr

PADI Equipment Specialist Utrustningskurs
Med rätt kunskaper om hur din utrustning fungerar kan du rädda ett dyk genom att lösa problemet på plats, kunskapen gör också att du kan underhålla och laga din utrustning på rätt sätt vilket kommer leda till många säkra dyk framöver. I denna kurs fördjupar du dig i hur dykutrustningen fungerar, lär dig enkla tips och knep på hur du kan lösa utrustningsproblem samt även enklare lagningar av dräkter. Equipment Specialist kursen bör alla dykare gå, efter avslutad och godkänd kurs erhåller du ett certifikat.
Onlineteori samt lekion
Digitalt-Certifikat
Pris 1495kr

PADI Night Diver
Mörkret och natten innebär att det i undervattensvärlden uppstår en stor förändring, nya arter tittar fram medans andra sover. Nattdykning kommer göra att du ser dykplatser ur ett helt annat perspektiv. Förutom förändringen i undervattensmiljön så bor vi i ett land där det är mörkt 8 månader om året, att dyka i mörker och natt är det enda alternativet för en aktiv dykare som vill dyka året runt. Att känna till tekniken med att dyka mörker gör att du får en mycket behagligare upplevelse.
Kursen innefattar 3st utedyk. Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Onlineteori samt lekion
Digitalt-Certifikat
Pris 2495kr

PADI Icediver
Isdykning är riktigt skoj och en speciell upplevelse, under PADI Icediver kursen lär du dig teknikerna för att genomföra säker och rolig isdykning.
Kursen innefattar teori och 3 isdyk, kursen är förlagd till en helg där vi varvar teori och dykning under både lördagen och söndagen. Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Tiderna är 08:00-17:00.
Efter avslut och godkänd kurs erhåller du ett digitalt Icediver certifikat.
Förkrav:
PADI Advance eller motsvarande
18år gammal
Kan dyka torrdräkt
Pris 2995kr

PADI Deep Diver
Djupare dykning erbjuder nya miljöer och mål, oftast söker vi ett visst djur (rocka, bläckfisk, havskräftor) eller vrak när vi dykare dyker djupare än 18m. Deep diver kursen fokuserar på teknikerna och teorierna med djupdykning 18-40m, kursen innehåller även 4st dyk där vi tillämpar dessa. Skall man dyka djup ska man också vet hur man gör det och vad man behöver ta hänsyn till. Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Förkrav:
PADI Advance eller motsvarande
Kan dyka torrdräkt
Pris 2995kr

PADI Search and Recovery
Att kunna hitta ett föremål som är förlorat under ytan kan man göra av ren tur när vi är ute och dyker. Denna kurs kommer dock fokusera på teknikerna och effektiviteten i hur man söker och bärgar föremål, stora som små. Att hitta ett tappat smycke kräver en teknik, att hitta ett vrak en annan.
Sök och bärga kursen är en grymt rolig kurs där du förutom att lära dig söka och bärga även blir en riktigt duktig undervattens navigatör.
Kursen är förlagd till en helg där vi varvar teori och 4st dyk.
Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
PADI Advance eller motsvarande
Pris 2995kr


PADI Wreck diver
Vrakdykning är ett fascinerande fönster till det förflutna. Fartyg, flygplan och till och med bilar är fascinerande att utforska och oftast vimlar vattenlivet där.
Varje vrakdyk erbjuder en chans för upptäckt och ett potentiellt mysterium. PADI Wreck Diver Special kursen är en populärt kurs eftersom det erbjuder givande äventyr i undervattens världen.
Om du är minst 15 år gammal och har en PADI Adventure Diver certifiering eller högre, kan du anmäla dig till Wreck Diver Special kurs.
Det finns många olika typer av vrak, av vilka några skyddas av lagar som vaktar den historiska och kulturella betydelse. Din utbildning börjar med att granska riktlinjer för forskning och att respektera vrak.Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Under fyra dyk får du lära dig:
Säkerhetsaspekter för att navigera och utforska vrak.
Mät-och kartlägga ett vrak.
Använda penetrationslinor och rullar för att vägleda prospektering.
Tekniker för att undvika att sparka upp silt eller störa vraket och dess invånare.
Pris 2995kr (Tillägg för utfärd med båt tillkommer)


PADI DSMB
En Surface Marker Buoy (DSMB eller SMB) är en nödvändig utrustning för alla dykare - Oavsett om du behöver kalla på båten för att hämta dig efter ett dyk, hitta en saknad kompis, stiga upp utan en fast referenslinje, varna båt trafik eller till och med begära extra cylindrar.
Kursen ska lära dig hur man enkelt, säkert och tillförlitligt kan använda en SMB
Kursens mål är att, förklara planering, organisation, rutiner, tekniker, problem och faror med en DSMB eller en ytmarkeringsboj (SMB) under dykning. Kursen är en kort teoridel följt av två dyk där vi tränar på detta.
Hyra av utrustning ingår ej i kurspriset.
Pris 1495kr


PADI Sidemount
Hitta ett nytt och annorlunda sätt att konfigurera dina cylindrar med PADI Sidemount Diver kursen.
På vår kurs erbjuder vi dig 4 dyk, för att du kan aldrig få för mycket tid i vattnet!
Sidemount dykning erbjuder:
Ett alternativt sätt att strömlinjeforma dig i vattnet.
Lättare att transportera utrustningen på land.
Minskad överbelastning på nedre delen av ryggen.
Förmåga att övervaka all utrustning eftersom den är framför dig.
Ökad gasförsörjning för längre dyk
Eftersom du har möjlighet att flytta flaskan/flaskorna från ryggen till sidan så minskar trycket på din rygg, och ger dig större flexibilitet att röra dig och njuta av din dykning.
Dessutom behöver du inte gå till dykplatsen med flaskan/flaskorna på ryggen.
Du kan hoppa i vattnet utan flaskor, när du kommit i vattnet monterar du flaskorna och sen dyker du.
Kursens innehåll
Vi startar med att konfiguera utrustningen. Vi går igenom allt från regulatorer till harness.
Efter utrustningskonfigurationen så testar vi allt för att det ska fungera optimalt sedan börjar vi träna balans, trim, fensparkar och hantering av olika nödsituationer som kan uppstå.
Kursen är under två dagar och 4 dyk.
Pris 2995kr Bok och certifiering ingår. ev utrustningshyra ingår ej

PADI Self-Reliant Diver 
PADI Self-Reliant Diver är designad för erfarna dykare, eftersom minimikravet är en Advanced Open Water-certifiering och 100 loggade dyk. Filosofin för denna kurs är tvåfaldig. Dykare kommer att lära sig färdigheterna för att dyka solo om omständigheterna berättigar det och / eller skärpa sina dykfärdigheter för att göra dem till en starkare dykkompis.
Erfaren dykare kan möta flera omständigheter där självförtroende och självförsörjande är nödvändigt. Professionella såväl som amatörfotografer tillbringar ofta mycket av sina dyk ensam. De kan inte alltid lita på att andra dykare i gruppen hjälper till i en nödsituation; de kanske inte ens har en officiellt utsedd kompis. 
Kursen betonar självförtroende och självförsörjande i båda situationer med och utan dykkompis. Även om du inte planerar att dyka solo, kommer denna kurs att förbättra dina dykfärdigheter.
Kursen går över teorin om självförtroende/försörjning och självräddning vid dykning och vilka färdigheter man kan arbeta med för att förbättra inom dessa områden. Andra ämnen inkluderar redundansutrustning, solo-dykplanering, gashantering och problemhantering.
Förkrav 
Minst AOW dykare 
100 loggade dyk
18år
Redundant dykutrustning, signalsystem, lampor, datorer mm
Pris 3200kr

PADI - RNLI - Royal National Lifeboat Institution - Saving Lives at Sea 
Syftet med PADI RNLI Diver Sea Survival Special Diver Course är att öka kunskapen och färdigheterna att göra det möjligt för dykare att vara bättre förberedda  att dyka i olika miljöer.
Målen för RNLI Diver Sea Survival-träning är:
A. Dykplanering. (platsvillkor, tidvatten och lämpliga instignings och uppstignings platser)
B. Förstärka kompisförfaranden och ytterligare överväganden när du dyker i låg sikt.
C. Dykutrustningskontroller som är lämpliga för lokal miljö.
D. Lämpligt läge för nödutrustning (placering av oxygen för nödläge och första hjälpen nödutrustning för att tillkalla SOS (RNLI - visuellt och hörbart)
E. Öva på dykning med en ytmarkörboj och handhavande av  DSMB
F. Visa effektiva nödytpositioner för att bibehålla position, dykarkontakt och värme. (gruppkram, kontakt med ett stationärt föremål och krokposition)
Kursen innehåller 1 teorilektion och 2 träningsdyk för öppet vatten
Förkrav
PADI OW eller motsvarande
12år minst
Pris 1495kr 


PADI - DPV (UV-Moppe)
Med en DPV(Moppe) spar man tid och gas. Du kan ta dig över större områden på ett smidigt sätt och därmed upptäcka nya saker. Kursen PADI Diver Propulsion Vehicle fokuserar på hur du hanterar din DPV, potentiella problem, planering och underhåll. Kursen omfattar kort teori och två DPV dyk. 
Förkrav
PADI OW eller motsvarande
Egen eller hyrd moppe (diskutera gärna med oss så guidar vi dig till rätt moppe)
Pris 1995kr 

PADI - Tec Rec Gas Blender Enriched Air Eanx
Den här kurser riktar sig till dig som vill kunna göra gasbladning via så kallad partial fyllning där du mixar din nitrox eller fyller O2 till deco eller rebreather.
Kursen är ca 10h i klassrummet plus tid till förstudier. Du lär dig syrgastvätta utrustning samt mixa nitrox och fylla 100% syrgas. Perfekt för dig som vill hantera dina fyllningar själv. 
Förkrav
PADI Enriched Air diver eller motsvarande
18år minst
Förkunskaper inom fyllteknik
Pris 2995kr 

Samtliga kurser ger dig ett certifikat som är inkluderat i priset. Kursdatumen hittar du under kalender i rubrikraden. Men många av kurserna kör vi även på begäran så säg till om du är intresserad så ordnar vi det.