Nybörjarkurs OW

Genom att gå kurs via Dykning.net får du ta del av våra instruktörers mångåriga erfarenheter,vi utbildar inom organisationen PADI som är världskända för sin höga standard och moderna utbildningsmaterial.

PADI ställer höga krav på sina instruktörer och kurser.
Vilket för dig som elev är viktigt då du i och med det vet att din instruktör besitter en bred kompetens samt att kursen du går följer riktlinjer med bland annat högt säkerhetstänkande.

Att bara få dyka i en pool är en upplevelse i sig, att känna viktlösheten och lugnet som är under Vattenytan. Tänk dig då att ha eget dykcertifikat, kunna dyka i världens alla vattendrag och hav, uppleva det otroliga marina liv som vår jord erbjuder. Hajar i Australien, gäddor och abborrar i svenska insjöar, eller varför inte vår egen västkust som innehåller ett otroligt myller av liv. Nu kan du få chansen att känna historiens vingslag när du dyker på vrak från alla världens nationer och århundraden.

Om du alltid har velat dyka, uppleva enastående äventyr och se världen under ytan så är det här på Dykning.net det börjar. Ta ett dykcertifikat genom att gå kursen PADI Open Water Diver världens mest populära och mest erkända introduktionskurs till dykningens fantastiska värld.


För att anmäla dig till en PADI Open Water Diver kurs (eller Junior Open Water Diver kursen), måste du vara 13 år eller äldre. Du behöver vara simkunnig och i god fysisk hälsa. Ingen tidigare erfarenhet av dykning krävs. När du betalt anmälningsavgiften (2000kr) får du allt material och kan börja studera, de 2000kr dras sedan av på kurspriset 5995kr när du slutbetalar kursen.

I kursen ingår bland annat:
Poollektioner
Teorilektion och online learning
4st Utedyk
Samt att vi lär dig dyka torrdräkt, vill du ha torrdräkts certifikat lägger vi på ett dyk och du får PADI Dry Suit cert, tillägg 1295kr
**Lån av utrustning
Inträden till bad
1 kalenderårs medlemskap nivå 1 (fria luftfyllningar) läs mer under medlem

Transport fram och tillbaka från pool och dykplatser ansvarar du själv för. Vi tillämpar samåkning men räkna med att du behöver ha bil. 

Efter avslutad kurs har du utbildning att dyka så djupt som 18m (12m om du är under 15år)och du får även:
Internationellt dykcertifikat
Logbok


Pris 5995kr (Fjugesta, Örebro, Köping, Eskilstuna, Västerås, Ludvika)
**(Lån av flaskpaket, vikter och dräkt ingår. Det du själv behöver är ett ABC paket, vilket består av fenor, boots, mask, snorkel och handskar detta kan köpas av oss till mycket förmånligt pris i samband med att du anmäler dig till kurs.)
Mer info om våra ABC paket: https://www.dykning.net/?abc-kurs-paket,96

Du kan även välja att göra delar av din kurs hos oss för att sedan avsluta utomlands, vi kallar det "Referral", du gör då pool och teori färdigt i Sverige för att sedan åka utomlands och göra dina uppdyk. Pris för Referralkurs är 3995kr (kostnad för uppdyk utomlands betalas till det dykcenter du dyker hos, vi kan ge dig tips och har samarbeten med flera olika dykcenter runt om i världen)
Vi håller en kurs uppdelad Sverige/Cypern under april-maj 2023. Maila oss för mer info. 

Kursupplägg:
Kursens teori- och pooldelar hålls på vardagskvällar. I god tid innan kursstarten får du en länk till onlinematerial, dessa studerar du hemma i lugn och ro, genom kunskapskontroller och prov säkerställer vi din kunskap (online delen ska vara slutförd innan du påbörjar din kurs). När du väl är hos oss fokuserar vi därmed endast på de områden där svårigheter har uppstått och lägger tyngdpunkten på att träna i poolen. Teorin avslutas med ett teoriprov online med 50st frågor och efter godkänt teoriprov samt praktisk övningen i poolen så är det dags för den andra delen oftast en helg, då dyker vi ute i lokala kalkbrott eller sjöar, vi genomför 4st utedyk där du visar upp dina teoretiska och praktiska färdigheter,.
Ute helgen är tiderna 08:00-17:00 båda dagarna.

Teorin är online och lektionen hålls i våra lokaler i (Fjugesta eller Köping) om inte annat anges.
Pooldykning sker i lokala pooler (Fjugesta, Örebro, Köping, Eskilstuna, Västerås, Ludvika)
Utedykningen sker i vattendrag i våra omgivningar, detta beror självklart vilken ort du väljer att utbilda dig på (mer info om detta får du vid anmälan)

Se ''Kalendern'' i rubrikraden eller nedan för planerade kurser, passar inte dessa tider kontaktar du oss så skräddarsyr vi din utbildning.
Kort film om kursen: https://youtu.be/qEzf4MjmowA

Innan du anmäler dig och påbörjar din kurs bör du säkerställa att du är fullt frisk, se egen Hälsodeklaration nedan som du svarar JA eller Nej på samtliga frågor, om ditt svar är JA på någon av frågorna behöver du rådgöra med en läkare innan kursstart, kontakta oss så sätter vi dig i kontakt med en dykläkare. Inför kursens start behöver du då ha ett skriftlig godkännande från läkaren.
Vi rekommenderar att du som vill börja dyka är minst 15år, (även om det är ok från 13 år men då rekommenderar vi att du kontaktar oss innan). Är du under 18år skall målsman signera samtliga dokument samt ansvarar för dina transporter under kursen. 

Ett bra sätt att förbereda sig själv på inför kurser är att öva upp sin vattenvana. Dvs att du känner dig bekväm i vattnet, simning, snorkling och fridykning är övningar som ökar din vattenvana. 

Anmälan till en dykkurs sker via mail. Maila info@dykning.net vilken kurs du önskar att gå så får du all kursinformation och detaljer via mail. 

Aktuella kursscheman hittar du i kalendern: http://dykning.net/files/kalender_2023.pdf